Artikler om energi og bærekraft

Pil Se alle artikler

7 gode grunner til å være kunde av Hafslund Strøm

Publisert 10.02.2021

Vi setter pris på å ha akkurat deg og din bedrift som kunde. Dette er fordelene vi mener du får ved å bli hos oss.

– Vi fortsetter å vokse fordi vi klarer å dekke kundebehovene. Det er det som til syvende og sist er viktigst.

Stein-Thore Askautrud er business manager for Hafslund Strøm. Det betyr at det er hans jobb å sikre at strømleverandøren lever opp til forventningene til kundene.

Vi utfordret Askautrud til å gi oss noen gode grunner til hvorfor bedrifter bør ha akkurat Hafslund Strøm som strømleverandør. Det kan nemlig være litt vanskelig å manøvrere seg i jungelen av ulike tilbydere – for som han sier selv:

– Det er ikke alle som er like opptatt av strøm som det vi er.

Askautrud trekker fram sju fordeler:

1. Fordelen av å være stor, trygg og pålitelig

Våre kunder bør kunne fokusere på kjernevirksomheten i bedriften og ikke la seg distrahere av strømregningen, mener Askautrud.

– Hos oss slipper du lokketilbud. Du har transparente priser, og det gjør det lettere å oppnå tillit, sier han.

Hafslund Strøm skal også være forståelsesfulle om noe uforutsett skulle oppstå for bedriften din, forteller Askautrud, og trekker fram covid-19-utbruddet som et eksempel.

– Mange ønsker en trygg og troverdig leverandør, som er der når det uforutsigbare skjer. I en krisesituasjon kan behovet til en bedrift endre seg, og da er vi der og finner en løsning for deg. Enten det er behov for betalingsutsettelser eller noe annet, sier han.

2. Du har stor valgfrihet

Bedrifter finnes i alle størrelser og former. Hafslund Strøm tilbyr derfor et bredt spekter av løsninger.

– Det er vår styrke. Vi følger opp kundene våre og har tilbud som passer alle behov, sier Askautrud.

Iblant ønsker du bare trygghet. Da kan du velge fastpris i vinterhalvåret. Mens av og til ønsker du kanskje å ta litt større risiko, for å få den aller beste prisen. Det kan også Hafslund Strøm tilby.

– Sammen med konkurransedyktige priser, er dette kanskje den viktigste grunnen til at kundene velger oss, sier Askautrud.

Dette er noen av strømavtalene du kan velge blant:

– Det er så enkelt som at du har et kaldt døgn litt tidlig på høsten, så alle slår på panelovnene. Men så glemmer de å slå dem av igjen, slik at de står og varmer opp mens ventilasjonsanleggene kjører inn kald luft. Da har du loopen gående.

Aktiv bedrift: Et kraftforvaltningsprodukt som kan gi lavere pris enn spotpris for enkelte kunder.

Spot bedrift: Følger markedsprisen og er et av strømproduktene som flere mener er billigst over tid.

Trygg bedrift: For deg som ønsker en mer forutsigbar strømavtale. Denne gir deg fastpris om vinteren og spot resten.

3. Du kan velge Skredderstrøm

Er ikke fasongen på bedriften din helt A4? Hafslund Strøm tilbyr Skredderstrøm som gjør at du får den beste avtalen for din bedrifts behov.

Tilbudet gjelder for alle kunder med strømforbruk over 10 GWh.

Slik fungerer det: For å finne ut hva som passer aller best for din bedrift, kartlegger Hafslund Strøm forbruket ditt og dine preferanser. Innen 30 dager får du en anbefaling, men du velger selv strømavtalen som passer best for deg.

Og endrer bedriften din seg, kan vi tilpasse avtalen.

– Det er en annen grunn til at vi har så trofaste kunder: Vi har mulighet til å skreddersy løsningene til behovet kundene faktisk har, også hvis behovet endrer seg, sier han.

4. Du har tilgang til kompetente rådgivere

– For de større bedriftene er det viktig med dialog og oppfølging, sier Askautrud.

Som kunde hos Hafslund Strøm har du tilgang til rådgivere som kan analysere strømbruken, hjelpe å redusere unødvendig forbruk og velge riktig avtale.

– Vi har et dyktig team som jobber med dette. Vår historie strekker seg helt tilbake til 1898. Vi har opparbeidet oss en kompetanse som ligger i veggene, en kultur som ikke er avhengig av enkeltpersoner, sier han.

5. Fordelen med et langvarig samarbeid

Askautrud mener også det er en klar fordel å være med samme strømleverandør over tid.

– Da kjenner strømselskapet deg bedre, og det gjør det mye enklere å finne gode løsninger som passer akkurat deg, sier han.

6. Du har god oversikt

Å ha god oversikt over utgifter er avgjørende for de fleste bedrifter, forklarer Askautrud. Gjennom nettportalen Hafslund online har du en god oversikt over dette.

Portalen viser deg forbruket og kostnadene for alle dine strømmålere. Du får også måleravlesning på alle dine strømmålere og energioppfølging av alle dine bygg.

7. Du har gode, grønne løsninger

Hafslund Strøm tilbyr Grønt Valg. Det vil si at Hafslund Strøm sørger for at det blir produsert like mye strøm fra fornybare energikilder som din virksomhet bruker. Ditt bidrag går til utvikling av mer vannkraft, vindkraft, solenergi og bioenergi.

– Vi har holdt på med dette i mange år, og nå velger de fleste kundene våre å ta et klimavalg, sier Askautrud.

Med Grønt Valg har du også tilgang på ekspertrådgivning til å redusere energiforbruket, samt sertifiseringsbevis til bedriftens nettside og diplom på volum, periode og energikilde.

– Dette har også blitt et viktigere krav i anbudsprosesser. Tilbyderne skal tenke på klimaet, og den letteste måten å være klimavennlig på, er gjennom strømbruken, sier Askautrud.

Pil Se alle artikler

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne

shutterstock_631080719

Ola Nordmann

Business manager
eksempel@epost.no
+47 000 00 000