Artikler om energi og bærekraft

Pil Se alle artikler

Så enkelt bytter du strømleverandør

Publisert 10.02.2021

missing

– Mange bedrifter tenker at det er vanskelig eller «mye styr» å bytte strømleverandør. Men sannheten er at det er veldig lett, og at du kan spare mye på å bytte, sier Martin Lippert Sagbakken, leder for bedrift på Hafslund Strøms kundesenter.
– Det er bare å ringe oss, oppgi navn, adresse, målernummer eller målepunktID og organisasjonsnummer til bedriften, og så ordner vi resten. Du kan selvfølgelig gjøre akkurat det samme på nett.

To gode tips

Det finnes riktignok et par små unntak:

– Hvis bedriften din har strømmåler av den gamle typen, må vi også ha målerstanden din. Da vil jeg anbefale at du tar et bilde av den med telefonen din, så kan du enkelt lese den opp når du snakker med oss. Men som oftest trenger vi heller ikke målerstand, da mange bedrifter har automatisk strømmåler, påpeker Sagbakken.

– Det er også lurt å være obs på om du har en pågående og bindende kontrakt med en annen strømleverandør, og når denne kontrakten utløper. Da unngår du unødige gebyr ved byttet.

Den store gevinsten med å bytte

– Men hva er egentlig den store gevinsten med å bytte strømleverandør?

– Fortrinnet til Hafslund er at vi har lang og solid erfaring med å levere strøm til bedrifter. Vi vil derfor alltid kunne tilby gode fakturaløsninger, og en strømavtale som er tilpasset bedriftens behov og størrelse. Er dere i tvil om hvilken strømavtale som er best for dere, kan vi selvfølgelig gi råd, sier Sagbakken.

Han påpeker at det for mange bedrifter ikke er kostnaden på selve strømmen som er avgjørende, men kostnaden på alt det «praktiske» rundt fakturering og administrering av forbruket:

– For mange bedrifter, er det aller viktigste å bruke minst mulig tid på å administrere strømforbruket, samtidig som de selvfølgelig vil ha god oversikt. Når du blir kunde hos oss, får du tilgang til Hafslund Online. Der kan du enkelt overvåke strømforbruket ditt. Slik slipper du uforutsette kostnader, og kan bedre få øye på «strømtyver» i bedriften, sier han.

Om bedriften din har flere strømanlegg eller avdelinger, eller har et gammelt strømanlegg, kan det være mye penger å spare på å bytte til Hafslund:

– Dersom du har en strømleverandør som ikke legger til rette for slike forhold, vil det kunne gå mye strøm og penger ut av vinduet. Derfor har Hafslund kyndige ENØK-rådgivere, som kan gi deg gode tips og råd om investeringer som vil minke strømforbruket.

Et grønnere valg

Samtidig kan du være helt trygg på at Hafslund er miljøsertifisert:

– Som bedrift kan du gjøre et Grønt Valg ved å bytte til oss. Da sikrer du bedriften 100 prosent fornybar strøm, og bevarer regnskog gjennom strømavtalen. Dette da Hafslund samarbeider med Regnskogsfondet.

Har du det ekstra travelt?

Og har du og bedriften din det spesielt travelt i hverdagen, kan du bli såkalt ekspress-kunde:

– Da får du og bedriften din en fast kundebehandler hos oss, og dere får svar ekstra raskt, sier Sagbakken i Hafslund.

Pil Se alle artikler

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne

shutterstock_631080719

Ola Nordmann

Business manager
eksempel@epost.no
+47 000 00 000